Ontdekking van de Donaudelta

 

 

 

17-daagse cruise
vertrek 12 april 2019

vanaf € 2398 p.p.

Cruiseschip: HS Amadeus Elegant *****

 • IJzeren Poort-passage tot aan de Zwarte Zee
  Een unieke cruise door maar liefst 8 landen brengt u over de Donau tot aan de Zwarte Zee. U vaart vanaf Passau langs de indrukwekkende steden Wenen, Boedapest en Belgrado tot aan KM 0, waar de Donau uitmondt in de Zwarte Zee. Vervolgens geniet u van de schitterende panorama’s tijdens de doortocht door de IJzeren Poort, het gebied waar de Donau de Karpaten en de uitlopers van het Balkangebergte doorstroomt. Een veelzijdige cruise die culturele steden, waaronder maar liefst 4 hoofdsteden, en schitterende natuur combineert.

  Vliegarrangement met KLM
  Naast de mogelijkheid om per Comfort Class touringcar naar Passau te reizen in 2 dagen kunt u er ook voor kiezen om met KLM te vliegen van Amsterdam naar München op 13 april en v.v. op 28 april. Inclusief transfer München – Passau en v.v.
  Toeslag v.a. € 198,- p.p. incl. retour vliegticket en transfer, excl. ruimbagage

 • Vaarschema
  Vertrek 12 april 2019
  17-daagse cruise

  1e dag
  Per touringcar vanaf Veenendaal of Babberich naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

  2e dag
  Na het ontbijt per touringcar naar Passau.
  ’s Middags inscheping, ca. 16:00 uur.
  Welkomstdiner aan boord.
  Varen Passau – Wenen.

  3e dag
  Aankomst Wenen.
  Middagexcursie stadstour Wenen.
  Varen Wenen – Esztergom.

  4e dag
  Aankomst Esztergom.
  Morgenexcursie Esztergom en Szentendre.
  Varen Esztergom – Boedapest – Belgrado.

  5e dag
  Aankomst Belgrado.
  Middagexcursie stadstour Belgrado.
  Varen Belgrado – Vidin.

  6e dag
  Aankomst Vidin.
  Middagexcursie Vidin en Belogradchik.
  Varen Vidin – Oltenita.

  7e dag
  Aankomst Oltenita.
  Middagexcursie stadstour Boekarest inclusief diner.
  Varen Oltenita – Fetesti – St. George.

  8e dag
  Vaartocht naar kilometer 0.
  Aankomst St. George.
  Middagexcursie boottocht Delta Safari.
  Varen St. George – Hirsova.

  9e dag
  Aankomst Hirsova.
  Middagexcursie Constanta en de Zwarte Zee kust.
  Varen Hirsova – Fetesti – Roussé.

  10e dag 
  Aankomst Roussé.
  Morgenexcursie Veliko Tarnovo.
  Varen Roussé – Svishtov – Novi Sad.

  11e dag
  Cruisedag.
  Passage van de wereldberoemde IJzeren Poort.

  12e dag
  Aankomst Novi Sad.
  Morgenexcursie Novi Sad en Sremski Karlovci.
  Varen Novi Sad – Vukovar.
  Avondexcursie Vukovar.
  Varen Vukovar – Mohacs.

  13e dag
  Aankomst Mohacs.
  Morgenexcursie stadswandeling Mohacs.
  Middagexcursie Hongaarse Puszta.
  Varen Mohacs – Kalocsa – Boedapest.

  14e dag
  Aankomst Boedapest.
  Morgenexcursie stadstour Boedapest.
  Middagexcursie Paleis van Gödöllö.
  Avondcruise Boedapest met folkloreshow (inbegrepen).
  Varen Boedapest – Bratislava.

  15e dag
  Aankomst Bratislava.
  Middagexcursie stadstour monumentaal Bratislava.
  Captain’s Dinner aan boord van uw hotelschip (inclusief).
  Varen Bratislava – Dürnstein.

  16e dag
  Aankomst Dürnstein.
  Morgenexcursie Stift Melk en wijnproeverij Dürnstein.
  Varen Dürnstein – Melk – Passau.

  17e dag
  Aankomst Passau.
  Ontscheping na het ontbijt.
  Per touringcar reist u naar Babberich of Veenendaal.

  *De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

  Overnachting voorafgaand aan de reis
  Indien u comfortabel de reis wilt starten, bestaat de mogelijkheid een avond te voren te overnachten in hotel Van der Valk Veenendaal. De touringcar maakt een stop bij het Van der Valk hotel in Veenendaal.
  U ontvangt een korting van 12,5% op de regulier geldende kamerprijzen o.v.v. Friendship Cruises. De korting wordt berekend op de reguliere kamerprijs voor de dagen dat u wilt reserveren. De korting geldt niet op actie-tarieven en arrangementen.

  Kamerprijzen zijn inclusief gratis draadloos internet (WiFi) en toegang tot de fitness- en wellnessfaciliteiten. Uitsluitend wanneer u overnacht bij Van der Valk mag u er ook uw auto parkeren. Indien u een kamer excl. ontbijt neemt kunt u voor € 13,50 p.p. ontbijt reserveren. Exclusief citytax à € 1,25 p.p.p.n.

  Hotel Van der Valk Veenendaal
  Bastion 73
  3905 NJ Veenendaal
  Tel.: 0318-799 060
  E-mail: info@veenendaal.valk.com
  www.hotelveenendaal.com
  Code bij reservering: Friendship Cruises

 • De Donau
  De Donau is de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen en legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2860 kilometer. Zij doorkruist hierbij de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne. De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebeid. Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs haar oevers ontstonden. Het is dan ook niet voor niets dat de rivier wel wordt aangeduid als de ‘Koningin van Europa’.

  Ruim 2572 kilometer van de totale lengte van de Donau is bevaarbaar (vanaf Regensburg tot de Zwarte Zee), en dus ideaal voor één van onze Donau cruises.  De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs haar oevers ontstonden. Hoewel de betekenis van de Donau niet is te vergelijken met die van de Rijn, speelt zij toch een belangrijke rol in de Europese handel. Tussen 1959 en 1992 is gebouwd aan het 677 kilometer lange Main-Donaukanaal tussen Bamberg en Kelheim, dat de Main en de Donau met elkaar verbindt.

  Donau Delta aan de Zwarte Zee
  Uiteindelijk mondt de Donau uit in de Zwarte Zee, dit gebied wordt gevormd door een grote moerassige delta van ongeveer 4000 km². De Donaudelta is de grootste Europese rivierdelta. De Delta bevindt zich grotendeels in Roemenië; een kleiner deel ligt in de Oekraïne.

  In de Delta komen zo’n driehonderd vogelsoorten voor, meer dan waar ook ter wereld in een zo beperkt gebied, waarvan ruim zeventig van niet-Europese herkomst; de Delta is dan ook een kruispunt van vijf vogeltrekroutes. Ondanks al het water, leven er in de Delta ook tal van landdieren, waaronder de otter, het wild zwijn en de wilde kat. De flora is nog meer divers. Waterriet en papyrus komen in grote arealen voor; uitgestrekte gebieden zijn bedekt met koningsvarens. In het noorden van de Delta strekt zich een uniek bosgebied uit, het Letea-bos, met majestueuze eiken van meer dan honderd jaar oud. Daartussen slingeren als in een tropisch regenwoud tot lianen uitgegroeide klimplanten. Ongeveer 40.000 ha. van de Donau Delta is inmiddels tot beschermd natuurgebied verklaard.

 • HS Amadeus Elegant *****

  De Amadeus Elegant behoort, samen met de identieke zusterschepen, de Amadeus Brilliant en de Amadeus Diamond, tot de top van de riviercruiseschepen. Zowel in de royale opzet als ook in het sfeervolle interieur vindt u de luxe en het comfort van een 5-sterren hotelschip. De uitstekende verzorging en faciliteiten aan boord maken uw riviercruise compleet. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

  Welkom aan boord van HS Amadeus Elegant
  In de sfeervolle panoramasalon op het Mozartdek is het goed toeven tijdens onze riviercruises. Ontspannen en genieten kunt u in de Panoramabar, de Amadeusclub en op het Zonnedek. Tevens zijn er fitnessfaciliteiten, een massageruimte en een kapsalon aan boord van de Amadeus Elegant. De hotelmanager zorgt samen met zijn professionele team van koks, kelners en serveersters dat het de gasten aan boord van uw luxe hotelschip aan niets ontbreekt. Het schip biedt plaats aan maximaal 146 – 150 personen.

  Cabines als hotelkamers
  De royale en comfortabele cabines aan boord van de Amadeus Elegant, zijn bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals TV, telefoon, föhn, kluisje en individueel regelbare airconditioning en verwarming. Alle cabines hebben een eigen badkamer met douche en toilet. De cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en op het Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 15 m² met een panorama schuifpui en Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 22 m². Enkel de suites beschikken over een minibar. De cabines op het Haydndek hebben tevens een oppervlakte van 15 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden. Op het Haydndek zijn ook enkele 1-persoons cabines gelegen van 10 m².

  Liften aan boord van HS Amadeus Elegant
  Er is een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozart-, Strauss- en Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap.

  • A- en B-cabines van 15 m² met panorama schuifpui en Frans balkon
  • A-suites maar liefst 22 m²
  • Fitnessfaciliteiten, massage en kapsalon
  • Echte hotellift aan boord
  • Gratis fietsen aan boord
  • Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, €35,- per week
  • Bouwjaar 2010

   * Het gebruik van rolstoelen en rollators aan boord is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Elektrische scootmobiels zijn uitgesloten.

 • Excursiepakketten:
  Bij reservering kunt u keuze maken uit drie excursiepakketten: het excursiepakket A voor slechts € 228,- p.p., het excursiepakket B voor € 320,- p.p., of het excursiepakket C voor € 535,- p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

  * Inhoud excursies onder voorbehoud.

  Excursie stadstour Wenen
  Wenen is een van de mooiste steden van centraal Europa. Niet alleen is het een stad die de moeite waard is voor zijn prachtige architectuur, het beschikt ook over een verzameling van bekende figuren in de geschiedenis, zoals Sisi, Strauss, Mozart en de gedenkwaardige kunst van Gustav Klimt. De stad is vol met geschiedenis, met name monumenten, musea, paleizen, mooie parken, gezellige cafés en aantrekkelijke banketbakkers! De excursie begint met de bus in de richting van de beroemde Weense Ring. Hier zult u genieten van de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Staatsopera, het Parlement, het Stadhuis, het Burgtheater en de universiteit van Wenen. Vervolgens gaan we te voet de binnenstad verkennen, te beginnen bij het welbekende Hofburg Paleis. Vanaf hier maken we een ontspannen wandeling langs de oude stadsgracht genaamd de “Graben” en de Kolh markt. Daarna gaan we richting de Kathedraal van St. Stephens waarbij u onderweg de geheimen achter de rijke cultuur en prachtige architectuur van Wenen zult ontdekken. Na de rondleiding heeft u nog wat vrije tijd om van deze prachtige stad te genieten.
  Excursieprijs: € 35,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 2

  Excursie Esztergom en Szentendre
  Esztergom, de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en de stad waar de aartsbisschop gezeteld was, is één van de hoogtepunten van deze excursie. Uw tour start met een bezoek aan de immense koepelbasiliek, de grootste kathedraal van Hongarije. De dom is gebouwd in het begin van de 19e eeuw en bevat een sierlijke rood marmeren kapel uit een vroegere kerk. Na het bezoek aan deze indrukwekkende kathedraal vervolgen wij onze weg langs de Donau naar het imposante fort van Visegrad, waar u een glorieus uitzicht heeft op de `knie van de Donau’. Dan rijden we langs de oevers van de Donau richting het kunstenaarsdorp Szentendre. In deze plaats hebben sinds het begin van de 20e eeuw vele generaties Hongaarse kunstenaars gewoond. In de talrijke musea en moderne kunstgalerijen komt u meer te weten over de rijke traditie van de beeldende kunsten. Eén van de meest bezochte musea van het hele land, het Margit Kovács Museum, bevindt zich ook in Szentendre. Vergeet u zeker ook het hoofdplein Foetér niet te bezichtigen. Het plein is omgeven door indrukwekkende gebouwen uit de tijd van de Rococo en de Barok. Vanuit Szentendre begeeft u zich verder zuidwaarts richting Boedapest, langs de pittoreske westoever van de Donau. De dorpen en steden langs dit deel van de rivier zijn een populair toevluchtsoord voor de inwoners van Boedapest.
  Excursieprijs: € 41,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 5

  Excursie stadstour Belgrado
  De mooie stad Belgrado, één van de oudste steden van Europa en de hoofdstad van Servië, is gelegen op de samenvloeiing van de Donau en de Sava. In Belgrado vindt u een groot aantal monumenten afkomstig uit verschillende tijdperken en culturen. Eerst wordt u tijdens deze stadstour meegenomen naar het Kalemegdan Fort. Hier heeft u een schitterend panorama uitzicht over de twee rivieren, de Donau en de Sava. Vervolgens ziet u het nationaal museum, het parlement, het Terazijeplein en het paleis van prinses Ljubica. Een ander hoogtepunt tijdens de stadstour is de kathedraal van de heilige Sava, de grootste orthodoxe kerk ter wereld. Na een korte pauze in het Hotel Majestic beëindigen we de tour met een bezoek aan de voetgangerszone, waar u vele winkels en kunstgalerijen vindt.
  Excursieprijs: € 35,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 2

  Excursie Vidin en Belogradchik
  Vidin, gelegen aan de rivier de Donau, heeft eeuwen geschiedenis. In de 1e eeuw werd het veroverd door de Romeinen, die een sterk fort bouwden genaamd Bononia om de grenzen van de Donau te bewaken. Lokale gouverneurs bouwden een fort naar huis, later door de bevolking ‘’Baba Vida’’ genoemd. Vidin werd de hoofdstad van het koninkrijk in de tweede helft van de 14e eeuw. Fort Baba Vida, gelegen aan de grote ronding van de rivier, is het enige volledig bewaard gebleven middeleeuwse fort in Bulgarije. Reizen van Vidin naar Belogradchik is een unieke ervaring. U krijgt een prachtige indruk van de natuur en het gevogelte in deze karakteristieke omgeving. De ultieme bestemming van onze excursie is het fort Belogradchik dat niet alleen indruk maakt met zijn geschiedenis, maar ook met zijn imposante rotsformaties.
  Excursieprijs: € 27,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 3

  Excursie stadstour Boekarest incl. diner
  Ontdek de hoofdstad van Roemenië, ook wel het ‘’Parijs van het Oosten’’ genoemd. Rijdend langs de prachtige boulevards van de stad, omgeven met indrukwekkende gebouwen, ontdekt u de zekere Gallische flair. Een korte wandeling door het nieuw ontworpen voetgangersgebied in het historische centrum neemt u mee 500 jaar terug in de tijd. Tussen de oude winkelstraten en gebouwen, bezoekt u de Roemeens-orthodoxe kerk van Stravropoleos, die dateert uit 1724 en een van de oudste kerken van Boekarest is. De tour eindigt met een fotostop bij het indrukwekkende Paleis van het Parlement. Het paleis, voorheen bekend als het ‘’Volkshuis’’, is een van de grootste gebouwen van Europa en werd tussen 1983 en 1989 gebouwd. Voordat u de stad verlaat terug naar het schip geniet u van een diner in een typisch Roemeens restaurant.
  Excursieprijs: € 84,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 2

  Excursie boottocht Delta Safari
  Uw Delta Safari avontuur begint aan het einde van de oudste en wildste arm van de Donau, in een klein, schilderachtig vissersdorpje genaamd Saint George. Het dorp kent vele huisjes die op traditionele wijze met riet zijn bedekt. Saint George is immers gelegen in het grootste rietlandengebied op aarde, het Donaudelta bioreservaat. Vanaf uw schip stapt u zo over op de Delta Safari bootjes. Elke boot biedt plaats aan acht tot negen passagiers en wordt bestuurd door een ervaren kapitein. Nadat u uw reddingsvest heeft aangetrokken bent u klaar voor deze onvergetelijke ontdekking van de Donaudelta. Deze grootste rivierdelta van Europa staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en in de delta komen zo’n driehonderd vogelsoorten voor. De boten zijn niet overdekt, wat u de mogelijkheid biedt om de lucht en de natuur ten volle te bewonderen tijdens uw safaritour. U vaart van de rivierarm van Saint George door een zijarm naar de unieke Sahalin lagune. De rijkdom aan vissoorten die in de brakke wateren van de lagune te vinden is, heeft ervoor gezorgd dat de grootste kolonie pelikanen in de delta zich hier is gaan nestelen. Afhankelijk van het seizoen waarin u reist, kunt u aanschouwen hoe deze fascinerende vogels in hun eigen omgeving aan het voeden zijn, samen met aalscholvers en meeuwen. Na een observatietour door de lagune vaart u door de smalle kanalen. Gangen van riet en witte wilgen verhullen de nesten van reigers, glanzende ibissen, sternen en scharrelaars. Via het Ciotica kanaal, omgeven door witte en gele waterlelies, vaart de boot langs één van de oudste visproductiecentra in de Donaudelta om uiteindelijk de eindbestemming van de trip te bereiken.
  Excursieprijs: € 74,- p.p. (alleen aan boord te boeken)
  Inclusief: vervoer per Delta Safari boot.
  Zwaarte excursie: 2

  Excursie Constanta en de Zwarte Zee kust
  Wandel vanmiddag over de gouden zandstranden van de Zwarte Zee kust en maak een tour door Constanta onder leiding van een gids. Deze oude metropool aan zee, gesticht door Griekse kolonisten onder de naam Tomis in de 6e eeuw voor Christus, is de langst permanent bewoonde stad van Roemenië en tevens de belangrijkste haven van het land. Tijdens een wandeling door het historische gedeelte van de stad komt u langs de grote moskee, het casino en de vuurtoren. Het Museum of National History & Archeology toont 2.500 jaar aan stadsgeschiedenis. Tevens wordt er in dit museum dieper ingegaan op de verscheidenheid aan culturen die hier te vinden is.
  Excursieprijs: € 52,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 3

  Excursie Veliko Tarnovo
  Veliko Tarnovo is gelegen op een schilderachtige locatie aan de steile oevers van de rivier de Yantra aan de voet van het Balkangebergte. De huizen van de middeleeuwse stad zijn gebouwd op smalle terrassen langs de steile, rotsachtige hellingen. U rijdt langs het Zarewez fort, waar 22 tsaren geschiedenis schreven ten tijde van het tweede Bulgaarse rijk. Tijdens een fotostop krijgt u de gelegenheid om het bouwwerk op foto vast te leggen. U brengt tevens een bezoek aan de 13e-eeuwse kerk van de Heilige Apostelen Petrus en Paulus. Dit is één van de weinige middeleeuwse kerken die intact is gebleven en gebruikt werd voor de mis sinds het begin van de 13e eeuw tot aan de aardbeving in 1913. Aan het einde van de tour heeft u voldoende gelegenheid om de lokale ambachten te aanschouwen in een nabijgelegen winkelstraat.
  Excursieprijs: € 46,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 3

  Excursie Novi Sad en Sremski Karlovci
  Novi Sad is de tweede stad van Servië. Tijdens een wandeling door Novi Sad ervaart u het verleden van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie. U bezichtigt de katholieke Mariakerk, de orthodoxe kerk van St. George en het huis van Albert Einstein. Onderweg naar Sremski Karlovci komt u langs het Peterwardein fort, dat is gebouwd door de Franse architect Vauban en behoorde tot één van de grootste verdedigingswerken van Europa in de 18e eeuw. Sremski Karlovci zal u verrassen met een reeks culturele en historische monumenten. Bewonder ook zeker de kathedraal tijdens een tour door de oude barokstad, evenals het Patriarch’s Palace en de theologieschool. Na een korte pauze wordt u per touringcar teruggebracht naar uw hotelschip.
  Excursieprijs: € 35,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
  Zwaarte excursie: 2

  Excursie avondwandeling Vukovar
  Geniet van een ontdekkingswandeling door Vukovar, waar u het stadscentrum en de historische en belangrijke gebouwen ziet. U ziet o.a. de oude en nieuwe watertoren, de St. Philip en Jacob kerk, het witmarmeren stenen kruispunt, het historische Grand Hotel, het stadhuis en het geboortehuis van de eerste Kroatische Nobelprijswinnaar Leopold Ružicka. Aan het einde van de tour heeft u nog wat vrije tijd om de stad te verkennen of gezellig een drankje te nuttigen voordat u terugkeert naar het schip.
  Excursieprijs: € 23,- p.p.
  Inclusief: rondleiding deskundige gids
  Zwaarte excursie: 5

  Excursie wandeltour Mohács
  Gelegen in het zuiden van Hongarije, aan de Kroatische Grens, ontdekt u het prachtige stadje Mohács. Dompel uzelf onder in de geschiedenis van de stad, waar twee grote veldslagen plaatsvonden die het begin en het einde van de Ottomaanse overheersing van Hongarije betekenden. Als ze anders waren geëindigd, zouden de gevechten het lot van Hongarije en het hele Europese continent hebben veranderd. Verken, tijdens de wandeling, de bezienswaardigheden aan de waterkant en het marktplein met zijn beroemde kapel St. Rochus.
  Excursieprijs: € 17,- p.p.
  Inclusief: rondleiding deskundige gids
  Zwaarte excursie: 4

  Excursie Hongaarse Puszta
  Wij nodigen u uit voor een historische reis waarin wij u laten zien hoe paprika het ‘rode goud’ van de regio werd. Tijdens een bezoek aan het ‘Paprika huis’ heeft u de mogelijkheid om cakejes gevuld en gebakken met paprika te proeven evenals andere producten. Vervolgens loopt u door het 19e-eeuwse huis van een lokale boerenfamilie. U kunt genieten van een korte volksdansuitvoering en de lokale dames, gekleed in hun geborduurde kostuums, tonen oude ambachten zoals borduren en eieren schilderen. Aansluitend nemen wij u mee naar de Hongaarse Puszta om te genieten van de eindeloze vlakte, die aan de horizon de lucht lijkt te raken. Het geeft u het ultieme gevoel van vrijheid. Laat u in de watten leggen door de zeer vriendelijke gastheren, gastvrouwen en ruiters, die u heerlijke dranken als koele rode wijn, witte wijn of appelsap serveren met zoutige snacks. Bewonder de show van de prachtige Hongaarse halfbloedpaarden. Vergeet ook niet om een ritje in de wagen te maken, om de ervaring compleet te maken.
  Excursieprijs: € 62,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar
  Zwaarte excursie: 2

  Excursie stadstour Boedapest
  Boedapest, de `Koningin van de Donau’, is één van de mooiste steden ter wereld. Dankzij renovaties, die ook in de laatste jaren nog zijn uitgevoerd, blijft de charme van de stad behouden. De Donau stroomt door het hart van de stad en verdeelt Boedapest in twee delen: Boeda en Pest. De stadstour leidt u eerst door Pest, langs de grote markthal met bijzondere winkels en kramen vol culinaire hoogstandjes. U ziet fraaie barokgebouwen zoals de Hongaarse Staatsopera in Neorenaissance stijl en het ongeëvenaarde parlementsgebouw, waarvan de bouw in 1904 werd voltooid en dat sindsdien hét symbool van de stad is. Er wordt een korte stop gemaakt op het Heldenplein, beroemd vanwege de monumenten voor vele Hongaarse koningen. We vervolgen onze weg over één van de zeven bruggen richting Boeda en rijden Castle Hill op, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk en het Vissersbastion (indien op dat moment opengesteld voor publiek). Geniet van het onvergetelijke uitzicht over de stad voordat u terugkeert naar het hotelschip.
  Excursieprijs: € 34,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 2

  Excursie Paleis Gödöllö
  Het Koninklijk Paleis van Gödöllö, gelegen nabij Boedapest, is gebouwd in de 18e eeuw. Ooit was dit kasteel het favoriete zomerverblijf van keizer Franz Josef en keizerin Elisabeth van Oostenrijk. In 1867 kreeg het koninklijk paar dit landgoed cadeau van het volk bij de kroning. Gelegen in een enorm park is dit het grootste en mooiste complex van barokgebouwen in Hongarije. Recentelijk is het paleis bijzonder mooi opgeknapt. Breng een bezoek aan de schitterende balzaal met details van marmerstuc, evenals de appartementen van de keizer en keizerin.
  Excursieprijs: € 47,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 3

  Excursie stadstour Bratislava
  Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoofdstad van de jonge Republiek Slowakije. In deze beeldschone oude stad is nog altijd de gecombineerde stijl van gotiek en barok behouden gebleven. De tour brengt u langs de kathedraal van Sint-Martin en het Grassalkovich Paleis. Hierna rijden we de heuvel op, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de omgeving. De excursie wordt vervolgd met een wandeling door het gerenoveerde oude deel van de stad onder leiding van een gids. Vanaf de stadspoort Michael’s Gate loopt u door het historische stadscentrum en bekijkt u bezienswaardigheden zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Sint-Martin, een voormalige kroningskathedraal voor Hongaarse koningen, en de Academia Istropolitana, de oudste universiteit van Bratislava die stamt uit de 15e eeuw. U komt niet alleen langs de vele paleizen, maar wandelt ook langs het hoofdplein met het oude stadhuis, het operahuis en de Maximilian fontein.
  Excursieprijs: € 34,- p.p.
  Inclusief: vervoer per mini-treintje, rondleiding deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 2

  Excursie Wachau inclusief Stift Melk en wijnproeverij
  Deze morgenexcursie start bij het majestueuze Stift van Melk, een Oostenrijks benedictijnenklooster. Majestueus gelegen domineert het Stift het landschap. Het benedictijnenklooster is één van de belangrijkste culturele hoogtepunten van Oostenrijk en behoort tot één van de grootste abdijen in Europa. De indrukkwekkende abdij is tussen 1702 en 1736 gebouwd in barokke stijl. De abdijkerk en de imposante bibliotheek met ontelbare middeleeuwse manuscripten en fresco’s zijn vooral noemenswaardig. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. U loopt door de kamers van de abt naar de Marmeren Zaal. Deze prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. Ten slotte bewondert u de balkons en de bibliotheek.
  Dan verlaten we Melk en rijden we per touringcar richting Dürnstein. Dürnstein is één van de bekendste wijndorpen in de Wachau. Gelegen middenin de weidse vallei, aan de oevers van de majestueuze rivier de Donau, biedt deze charmante plaats een unieke combinatie van adembenemende landschappen, traditionele architectuur en bezienswaardigheden van historisch belang. Tijdens een wandeling door de stad kunt u de schoonheid ervaren. Dan keren we terug naar Emmersdorf, waar wij u aan het einde van deze excursie uitnodigen voor een glas wijn.
  Excursieprijs: € 57,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
  Zwaarte excursie: 3

   

  Excursie Prijs Pakket A Pakket B Pakket C
  Stadstour Wenen € 35,-  ✓
  Excursie Esztergom en Szentendre € 41,-
  Stadstour Belgrado € 35,-
  Excursie Vidin en Belogradchik € 27,-
  Stadstour Boekarest € 84,-
  Excursie Constanta en Zwarte Zee € 52,-
  Excursie Veliko Tarnovo € 46,-
  Excursie Novi Sad en Sremski Karlovci € 35,-
  Avondexcursie Vukovar € 23,-
  Wandeltour Mohacs € 17,-
  Excursie Hongaarse Puszta € 62,-
  Stadstour Boedapest € 34,-
  Excursie Gödöllö € 47,-
  Stadstour Bratislava € 34,-
  Excursie Wachau, Melk en wijnproeverij € 57,-
  Normaal tarief € 268,- € 377,- € 629,-
  Voordeel tarief € 228,- € 320,- € 535,-
  Uw voordeel € 40,- € 57,- € 94,-

   

  Zwaarte excursies
  Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

  1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
  2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
  3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
  4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
  5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

  De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

 • Annemarie Aardewerk

  Als ik me zo aan u mag voorstellen: ik ben Annemarie Aardewerk en ik hoop u straks daadwerkelijk te ontmoeten op één van de mooie Friendship Cruises. Deze boottochten bieden de perfecte combinatie van comfort, plezier en ontspanning. Daarbij is het voor mij de uitdaging om met aandacht en zorgvuldigheid de begeleiding optimaal te maken voor de kwaliteit van uw reis.
  Vanuit een jarenlange ervaring als reisbegeleidster en gids in de internationale reiswereld ben ik vertrouwd met de organisatie, service en samenwerking als voorwaarden voor een aangename reis. Graag en met veel enthousiasme zet ik me daar voor in. Aanwezig wanneer gewenst of achter de schermen indien nodig. Uiteindelijk telt alleen de kwaliteit van uw vakantie en het genieten van alles wat het schip en het programma u te bieden hebben. Juist in een groepsreis moet de kwaliteit immers ook individueel gericht zijn.
  Mijn passie voor het begeleiden van reizen gaat samen met mijn eigen interesses voor landschap, geschiedenis en cultuur. Een belangstelling die ik graag deel en waarmee ik soms nog een extra accent aan het programma kan geven. Ik kijk er naar uit om samen aan boord te gaan voor een prachtige reis vol verrassingen, vergezichten en veilige havens.