Ontdek Marrakech

 

 

 • Vertrekdatum: dinsdag 12 maart 2019 (vertrekgarantie!)

  Een paar dagen er even helemaal tussenuit – deze stedenreis naar het Afrikaanse Marrakech maakt dit mogelijk. Deze grote stad in Marokko kent een rijke historie welke nog te vinden is in de vele kleurrijke moskeeën, paleizen, scholen en tuinen.

  Deze lezersreis laten we ons verwonderen door bezienswaardigheden als het Bahia paleis, de school Ben Joesoefmadrassa en de Majorelle- en Saffraantuinen. Daarnaast gaan we op excursie naar de bijzondere Ourikavallei; bekend van de prachtige authentieke dorpjes langs de berghellingen.

  We reizen onder professionele reisbegeleiding van Dalstra Reizen en verblijven in het luxe Boutiquehotel Dellarosa**** op basis van halfpension. Het hotel beschikt onder andere over een klein zwembad, fitness- en wellnescentrum.

  Inbegrepen:

  • transfers van en naar luchthaven inclusief lunchpakket
  • vlucht inclusief toeslagen en luchthavenbelasting
  • 10 kilo handbagage
  • 4 x overnachting in Boutiquehotel Dellarosa**** op basis van halfpension
  • touringcar ter plaatse
  • Nederlands sprekende gids op dag 2 en 3
  • lunches op dag 2 en 3
  • entreegelden Bahia paleis, Verborgen tuinen, Ben Joesoefmadrassa (of museum Dar si Said – zie programma), Majorelletuin, Saffraantuin
  • dagtocht Oureka vallei
  • reisbegeleiding door Annemarie Aardewerk
  • informatieboekje (per kamer)


  Extra bij te boeken:

  • Excursie 4×4 landrover door Atlasgebergte € 62,-


  Lezersprijs € 799,- p.p.

  Toeslag 1-persoonskamer € 155,-. Toeslag ruimbagage bij 15 kg € 60,-, bij 20 kg € 70,-. Exclusief reis- en annuleringsverzekering, calamiteitenfonds € 2,50 en reserveringskosten € 15,- per boeking. U dient een paspoort mee te nemen dat tenminste 3 maanden na terugkomst geldig is. 

  Opstapschema:
  Surhuisterveen, Haren, Hoogkerk, Drachten, Heerenveen, Meppel en Zwolle.

  Informatie en reserveren
  Deze reis wordt uitgevoerd door Dalstra Reizen. Voor meer informatie of het reserveren van deze exclusieve lezersreis gaat u naar de website van Dalstra Reizen of u neemt telefonisch contact op met Dalstra Reizen via 0512 – 36 90 30.

 • Dag 1 – Heenreis
  Vroeg in de morgen vertrekken we vanaf de opstapplaatsen naar de luchthaven. Hier checken we in voor de vlucht naar Marrakech. Eenmaal aangekomen op het vliegveld, staat er een transferbus voor ons klaar die ons naar het hotel brengt. Ontdekt u de omgeving van het hotel.

  Dag 2 – Marrakech
  Vandaag maken we met een gids kennis met deze kleurige stad. We zien de fraaie Moorse architectuur, de Koutoubia moskee, Bahia Paleis en tombes van Marokkaanse heersers. Ook brengen we een bezoek aan de Medarsea*. De koranschool werd begin 14de eeuw gesticht door de monarch Abu el Hassan. Later werd Medarsa het grootste islamitische college. Tot 900 studenten er gewoond om rechten en theologie te studeren. Medarsa Ben Youssef werd in 1960 omgebouwd tot een museum en sinds de renovatie in 1999 is het een van de meest populaire locaties in Marrakech. De bronzen deuropening bij de ingang van het college, versierd met prachtige cederhouten en mozaïekgravures, is een indrukwekkend meesterwerk van zijn tijd. Na de lunch leidt de gids ons door de souks van Marrakech. In het labyrint van smalle en soms overdekte steegjes van de stad vinden we honderden kraampjes met de meest uiteenlopende producten. Van slippers en sjaaltjes tot vloerkleden, lampen en sieraden. Vindt u uw mooiste souvenir? Vergeet dan niet af te dingen. Dit is een must anders betaalt u veel te veel. Hierbij geldt wel: handel altijd met respect. Aansluitend zien we het beroemde Jema el Fnaaplein. Vanaf de hoger gelegen cafés en restaurants heeft u een prachtig uitzicht op het plein. Dit plein staat al sinds 1985 op de Wereld erfgoedlijst van de UNESCO. Vooral in de avond is het er een komen en gaan van ezels en scooters. Mensen komen uit het hele land bij elkaar om op deze markt hun waren uit te stallen, kunsten te laten zien of hun verhaal aan de omstanders te vertellen. De talloze artiesten, waaronder slangenbezweerders en acrobaten blijven boeien.

  *De Medarsa wordt momenteel verbouwd. Mocht het zo zijn dat deze ten tijde van ons bezoek nog niet geopend is, dan bezoeken we het museum Dar si Said. Het staat bekend als museum voor Marokkaanse kunsten met een grote collectie Berberkust. Het gebouw, een voormalig paleis,  alleen al is een bezoekje waard.

  Dag 3 – Ourikavallei
  in de Ourikavallei baant de rivier zich een weg door het landschap. We bereiken de eerste heuvels van het hoge Atlasgebergte zodra we de vallei binnen rijden. Authentieke dorpjes liggen hier en daar als kasba’s tegen de berghellingen. Langs de kant van de weg staat de plaatselijke bevolking haar ‘potje’ te koken in tajines, een Marokkaanse kookpot. De geuren komen ons tegemoet als we een wandeling maken om kennis te maken met de plaatselijke cultuur. Het is een fijn oord voor de mensen uit de stad om hier hun zondag door te brengen. Een Nederlandssprekende gids vertelt ons alles over deze omgeving. De lunch is vandaag inbegrepen. Op de terugreis brengen we een bezoek aan de saffraantuin. In deze periode bloeit de saffraan helaas niet, maar we krijgen wel uitgebreid uitleg over het ontwikkelingsproces en het gebruik ervan.

  Dag 4: Majorelletuin
  We brengen een bezoek aan de mooiste tuin van Marokko, de Majorelletuin. De tuin van de beroemde modeontwerper Yves Saint Laurent bevat een overvloed aan zeldzame planten en kenmerkt zich door een schitterend kleurenspel. Grondlegger van de Jardin Majorelle was Jacques Majorelle. Bij het gebouw kunt u een bezoek brengen aan het Berbermuseum (€ 3 p.p.) of het huis van Yves Saint Laurent. De middag is vrij ter besteding.
  Liefhebbers gaan vandaag mee met een 4×4 landrover voor een rit naar het Atlasgebergte en het Kik plateau. Door de Agafay woestijn bereiken we het meer van Lalla Takarkloust. We rijden langs het berberdorp Takarkoust waar altijd een markt is. Met een lokale familie drinken we een echte Marokkaanse thee en rijden vervolgens via het Berber dorp Asni terug naar Marrakesh. Excursie (minimaal 10 personen) niet inbegrepen, kosten € 62 inclusief vervoer in 4×4 Landrover, Engelstalige gids en lunch.

  Dag 5 – Terugreis
  We worden naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Nederland. Hier staat de touringcar van Dalstra Reizen op u te wachten die u naar de verschillende opstapplaatsen terugbrengt. Bij een late terugvlucht heeft u de gelegenheid de stad zelf te verkennen.