Kerstcruise Majestueuze Donau

 

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”Reisbeschrijving” active=”active”]

Vierlandencruise door het hart van Europa
Welkom aan boord van hotelschip Ariana voor een bijzondere Kerstcruise over de Donau. U bezoekt tijdens deze cruise de mooiste steden in het hart van Europa. Zo ontdekt u romantisch Wenen, monumentaal Bratislava en prachtig Boedapest. Gaat u mee op excursie naar het majestueuze Stift van Melk? Of kiest u voor de excursie naar de Hongaarse Puszta? Stuk voor stuk schitterende parels in de kroon van uw Donaucruise. In elke stad geniet u van een sfeervolle ambiance, fonkelende lichtjes en de gezellige kerstsfeer. De uitstekende verzorging en de vriendelijke bemanning maken uw riviercruise compleet. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers.
• Nederlandse boordtaal
• Eigen Friendship Cruises touringcar
• Eigen Friendship Cruises cruiseleader
• Deskundige lokale gidsen tijdens uw excursies

Comfortabel heenreisarrangement incl. hotelovernachting en vrije tijd in Passau
Reist u liever in 2 dagen naar Passau inclusief hotelovernachting in Zuid-Duitsland voor een comfortabele start van uw reis? U vertrekt vanuit Nederland op 19 december 2020, 1 dag eerder dan de rest van de groep.  U reist in een rustiger tempo en geniet van een diner en overnachting in een 4-sterrenhotel in de omgeving van Nürnberg. Op dag 2 heeft u gelegenheid om de stad Passau te ontdekken voordat u inscheept aan boord. Toeslag á € 98,- p.p.

[/restab]
[restab title=”Vaarschema”]

Vaarschema
8-daagse cruise
Vertrek 20 december 2020

1e dag
Per Comfort Class touringcar vanaf Veenendaal of Babberich richting Passau.
Inscheping aan het eind van de middag ca. 16.00 uur.
Welkomstdiner aan boord.
Varen Passau – Ybbs.

2e dag
Morgenexcursie Stift Melk.
Varen Ybbs – Emmersdorf.
Inscheping excursiepassagiers in Emmersdorf.
Varen Emmersdorf – Wenen.
‘s Avonds hebt u de mogelijkheid om het Mozart- en Straussconcert in de Kursalon te bezoeken.

3e dag
Morgenexcursie stadstour romantisch Wenen incl. bezoek aan een Weens café voor een lokale lekkernij.
Middagexcursie Schloss Schönbrunn.
Varen Wenen – Boedapest.

4e dag
Aankomst Boedapest.
Middagexcursie Hongaarse Puszta.
Kerstdiner aan boord.

5e dag
Morgenexcursie stadstour prachtig Boedapest.
Varen Boedapest – Esztergom – Bratislava.

6e dag Eerste Kerstdag
Aankomst Bratislava.
Morgenexcursie stadstour monumentaal Bratislava.
Varen Bratislava – Linz.

7e dag Tweede Kerstdag
Aankomst Linz.
Middagexcursie stadstour Linz.
Varen Linz – Passau.

8e dag
Ontscheping na het ontbijt.
Per Comfort Class touringcar reist u naar Babberich of Veenendaal.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.
**Comfortabel heenreisarrangement: Reis in 2 dagen inclusief hotelovernachting naar Passau voor een comfortabele start van uw reis á € 98,- p.p. Vertrek 19 december (optioneel)

Overnachting voorafgaand aan de reis
Indien u comfortabel de reis wilt starten, bestaat de mogelijkheid een avond te voren te overnachten in hotel Van der Valk Veenendaal. De touringcar maakt een stop bij het Van der Valk hotel in Veenendaal.
U ontvangt een korting van 12,5% op de regulier geldende kamerprijzen o.v.v. Friendship Cruises. De korting wordt berekend op de reguliere kamerprijs voor de dagen dat u wilt reserveren. De korting geldt niet op actie-tarieven en arrangementen.

Kamerprijzen zijn inclusief gratis draadloos internet (WiFi) en toegang tot de fitness- en wellnessfaciliteiten. Uitsluitend wanneer u overnacht bij Van der Valk mag u er ook uw auto parkeren. Indien u een kamer excl. ontbijt neemt kunt u voor € 13,50 p.p. ontbijt reserveren. Exclusief citytax à € 1,25 p.p.p.n.

Hotel Van der Valk Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal
Tel.: 0318-799 060
E-mail: info@veenendaal.valk.com
www.hotelveenendaal.com
Code bij reservering: Friendship Cruises

Optioneel vliegarrangement
Wanneer u liever per vliegtuig naar Passau reist i.p.v. per bus is dit zeker een mogelijkheid. U vliegt vanaf Amsterdam naar München op 20 december waar u per transfer naar Passau wordt gebracht. In Passau sluit u aan bij de rest van de groep tijdens de inscheping. Na de cruise gaat u per transfer naar München om vervolgens per vliegtuig naar Amsterdam terug te vliegen.
Toeslag v.a. € 398,- p.p. incl. retour vliegticket en transfer, excl. ruimbagage.

[/restab]
[restab title=”Vaargebied”]

Donau

De Donau
De Donau is de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen en legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2860 kilometer. Zij doorkruist hierbij de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne. De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebeid. Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs haar oevers ontstonden. Het is dan ook niet voor niets dat de rivier wel wordt aangeduid als de ‘Koningin van Europa’.

Ruim 2572 kilometer van de totale lengte van de Donau is bevaarbaar (vanaf Regensburg tot de Zwarte Zee), en dus ideaal voor één van onze Donau cruises.  De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs haar oevers ontstonden. Hoewel de betekenis van de Donau niet is te vergelijken met die van de Rijn, speelt zij toch een belangrijke rol in de Europese handel. Tussen 1959 en 1992 is gebouwd aan het 677 kilometer lange Main-Donaukanaal tussen Bamberg en Kelheim, dat de Main en de Donau met elkaar verbindt.

Donau Delta aan de Zwarte Zee
Uiteindelijk mondt de Donau uit in de Zwarte Zee, dit gebied wordt gevormd door een grote moerassige delta van ongeveer 4000 km². De Donaudelta is de grootste Europese rivierdelta. De Delta bevindt zich grotendeels in Roemenië; een kleiner deel ligt in de Oekraïne.

In de Delta komen zo’n driehonderd vogelsoorten voor, meer dan waar ook ter wereld in een zo beperkt gebied, waarvan ruim zeventig van niet-Europese herkomst; de Delta is dan ook een kruispunt van vijf vogeltrekroutes. Ondanks al het water, leven er in de Delta ook tal van landdieren, waaronder de otter, het wild zwijn en de wilde kat. De flora is nog meer divers. Waterriet en papyrus komen in grote arealen voor; uitgestrekte gebieden zijn bedekt met koningsvarens. In het noorden van de Delta strekt zich een uniek bosgebied uit, het Letea-bos, met majestueuze eiken van meer dan honderd jaar oud. Daartussen slingeren als in een tropisch regenwoud tot lianen uitgegroeide klimplanten. Ongeveer 40.000 ha. van de Donau Delta is inmiddels tot beschermd natuurgebied verklaard.

[/restab]
[restab title=”Cruiseschip”]

HS Ariana ****+

Stap aan boord van hotelschip Ariana en geniet van de uitstekende faciliteiten en voorzieningen. Dit 4-sterren superior luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2012 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een prachtig intiem varend hotel die u een mooie ervaring zal geven van een riviercruise. Alle luxe cabines aan boord van de hotelschip Ariana zijn royaal en comfortabel, de stijlvolle inrichting maken de cabines compleet. Tijdens uw cruise aan boord worden er prachtige excursies aangeboden langs alle hoogtepunten van de route. In het luxe restaurant worden elke dag verrukkelijke maaltijden geserveerd. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

Welkom aan boord van het riviercruiseschip Ariana
In de sfeervolle panoramasalon op het Oriondek is het goed toeven tijdens onze riviercruises. Indien u aan boord wenst te blijven kunt u genieten in de ligstoelen van een spannend boek of aan het zwembad op het Zonnedek. Mocht u geen leesboek hebben kunt u er ook één uitzoeken in de bibliotheek of genieten van een lekker drankje aan de bar. Aan boord is er bij de receptie ook een kleine boutique te vinden waar u leuke souvenirs kunt kopen voor thuis. Het schip biedt plaats aan maximaal 160 personen. Alle bemanningsleden doen er alles aan om u een onvergetelijke
vakantie te bezorgen.

Cabines als hotelkamers aan boord van het riviercruiseschip Ariana
De royale cabines aan boord van de HS Ariana zijn bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals TV, telefoon, föhn, kluisje en individueel regelbare airconditioning. Alle cabines hebben een eigen badkamer met douche en toilet. De cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Oriondek en op het Saturndek bevinden zich de A- en B-cabines (Economy) van 14 m² met een panorama schuifpui en Frans balkon. De C-cabines (Economy) op het Neptundek hebben een oppervlakte van 12 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden. Op het Neptundek zijn ook enkele 1-persoons cabines gelegen van 11 m².

Liften aan boord van het riviercruiseschip Ariana
Er is een echte hotellift aanwezig waarmee u het Orion- en Saturndek kunt bereiken. Het Neptun- en Zonnedek
is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap.

• A- en B-cabines van 14 m² met panorama schuifpui en Frans balkon
• C-cabines van 12 m² met vensters die niet geopend kunnen worden
• Fitnessfaciliteiten en een massagesalon
• Echte hotellift aan boord
• Wi-Fi aan boord inbegrepen
• Bouwjaar 2012

[/restab]
[restab title=”Excursies”]

Excursies Kerstcruise Majestueuze Donau

Bij reservering kunt u een keuze maken uit 8 excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. Indien u ervoor kiest om bij reservering 6 excursies of meer te boeken, geniet u een voordeel van € 20,- per persoon.

Inhoud excursies onder voorbehoud.

Morgenexcursie Majestueus Stift van Melk
In de ochtend bezoeken we het historische Stift van Melk. Majestueus gelegen domineert de Stift het landschap. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. De abdij bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen.
De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr. Op het hoofdaltaar ziet u Petrus en Paulus. Een bijzondere excursie, die u niet snel zult vergeten!
Excursieprijs: € 49,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Stift Melk, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Avondprogramma: Mozart- & Straussconcert, Wenen
Wij bieden u graag de gelegenheid om een concert in Wenen bij te wonen. Een bijzondere ervaring in de stad van muziek en romantiek. Het Mozart & Strauss ensemble bestaat uit musici, een zangeres en een danspaar. Er worden walsen, polka’s, aria’s en duetten uitgevoerd, evenals operette en pianomelodieën. Kortom, een zeer gevarieerd programma. Een goede gelegenheid om te genieten van een mooi concert in een prachtig historisch gebouw in Wenen, de stad van muziek!
Prijs: € 87,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar en A-klasse concertkaart.
Zwaarte excursie: 1

Morgenexcursie stadstour romantisch Wenen incl. koffiestop bij Café Sluka
’s Morgens maakt u, tijdens een excursietour per touringcar, kennis met Wenen, de stad van muziek en romantiek. Ook de stad van Strauss en Beethoven. Onder leiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de rijke historie. Zij vertelt u over de fraaiste straten, pleinen, kerken en paleizen van deze schitterende stad. U passeert onder andere: de Universiteit, het Raadhuis, het Parlement, het Museumkwartier, de Votivkirche, Schloss Belvedère, de Weense Hofburg, de winterresidentie van de keizer, en tot slot maakt u een wandeling bij de Stephansdom en de Kärtnerstrasse. Tussendoor brengt u een bezoek aan Café Sluka voor een typisch Weense lekkernij.
Excursieprijs: € 59,- p.p.
Inclusief: stadstour per touringcar o.l.v. een deskundige gids, koffiestop met lokale lekkernij.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Schloss Schönbrunn
’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen. De liefhebbers maken een wandeling door de, onder architectuur aangelegde tuinen, naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijkse-Hongaarse dubbelmonarchie.
Excursieprijs: € 56,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Schloss Schönbrunn, tour o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie Hongaarse Puszta
Hongarije laat zich vandaag tijdens een excursie naar het ‘woeste’ platteland, van een heel andere kant beleven. Per touringcar reizen we naar de Lázár Farm, waar u eerst geniet van een welkomstdrankje en het Puszta programma. U maakt kennis met het platteland en met de paardentradities die dit land rijk is. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis. De liefhebbers maken tot slot per koets een rit over de Puszta.
Excursieprijs: € 63,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, tour o.l.v. een deskundige gids, Pusztaprogramma.
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie stadstour prachtig Boedapest
Vandaag staat u oog in oog met mooie kerken en paleizen, prachtig aangelegde parken en statige boulevards. Boedapest wordt doorsneden door de rivier de Donau. Aan beide zijden van de rivier ligt een stadsdeel: Boeda en Pest. Onder leiding van een gids maken we een rondrit per bus door beide stadsdelen.
U passeert onder andere de Heldenplatz, het Stadspark en de Stephansbasiliek aan de Pestzijde en het Sint Gellért monument en het Vissersbastion aan de Boedazijde. Beleef de geschiedenis van Boedapest tijdens een excursierondrit.
Excursieprijs: € 43,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadsrondrit o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadstour monumentaal Bratislava incl. bezoek Martinkerk
Aan de Donau ligt ook de Slowaakse hoofdstad Bratislava, met moderne uitbreidingen op de andere oever. De stad ligt aan de voet van de Kleine Karpaten. Voor de ontwikkeling van Bratislava is de gunstige ligging aan de Donau van groot belang. Het heeft de grootste binnenhaven van Slowakije en is een belangrijk knooppunt voor de scheepvaart. De stad is het centrum van de Slowaakse politiek, wetenschap, economie en cultuur. De Burcht van Bratislava is het symbool van de stad. Dit hoekige gebouw ligt aan de westkant van het centrum, op een heuvel boven de Donau. In het oude stadshart zijn enkele schilderachtige straten behouden gebleven. Hier bevindt zich de Michaëltoren in barokstijl, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur. De Martinsdom is de grootste kerk in de stad, deze zullen we dan ook van binnen gaan bezoeken. Hier werden eeuwenlang de koningen van Hongarije gekroond. Een belangrijk gebouw is ook het Primatiaal paleis, waar Frankrijk en Oostenrijk na de slag bij Austerlitz in 1805 de Vrede van Pressburg tekenden. U gaat met een deskundige gids op pad die u alles vertelt over deze historische stad en bezoekt de Martinsdom van binnen.
Excursieprijs: € 47,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar,  entree Martinsdom, stadsrondrit en- wandeling o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie stadstour Linz
Linz dankt haar naam aan de Romeinen, die de stad Lentia noemden. Dwars door de Oostenrijkse stad Linz maakt de rivier de Donau een plotselinge wending: één van de kenmerken van Linz. Er zijn veel bezienswaardigheden in Linz. We starten de excursie met een rit naar de Pöstlingberg. Hier maken we een korte stop zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Tijdens de stadswandeling ontdekt u het centrum van de authentieke Altstadt. We passeren de Nieuwe Kathedraal, het Mozarthuis, het landhuis en het stadhuis. De stadswandeling eindigt bij de grote ’Hauptplatz’, niet ver van uw hotelschip gelegen. Als de tijd het toelaat, kunt u een lokale bakkerij bezoeken en proeft u de bekende Linzer taart (niet inbegrepen).
Excursieprijs: € 48,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadsrondrit en- wandeling o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Zwaarte excursie:
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

[/restab]
[restab title=”Boekingsinformatie”]

Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader

Uw cruise zal worden begeleid door een deskundige Nederlandssprekende cruiseleader. Op dit moment is nog niet bekend wie uw cruise zal begeleiden. Binnenkort hopen we de cruiseleader aan u voor te stellen.

8-daagse cruise
vanaf € 998 p.p.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (12 m²), Neptundek.

Toeslag
Toeslag 2-pers. C-cabine (12 m²), Neptundek: € 98,- p.p.
Toeslag 3-pers. C-cabine (12 m²), Neptundek: geen toeslag
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (14 m²), Saturndek: € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (14 m²), Saturndek: € 298,- p.p.
Toeslag 1-pers. B-cabine (11 m²), Saturndek: € 298,-
Toeslag 2-pers. A-cabine Economy (14 m²), Oriondek: € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (14 m²), Oriondek: € 498,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (12 m²), Neptundek: € 598,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (14 m²), Saturndek: € 798,-

Inbegrepen
• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Passau – Nederland.
• Volpension verzorging aan boord.
• Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
• Glühwein bij ontvangst.
• Captains Gala Dinner.
• All-inclusief van 08.00 tot 24.00 uur.
• Koffie/thee met gebak in de middag.
• Bier / wijn.
• Softdrinks.
• Vruchtensappen.
• Mineraalwater.
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar.
• Avondshow door de crew.
• Bagageservice.
• Gratis Wi-Fi aan boord.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader.

Niet inbegrepen
• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren).
• Comfortabel heenreis arrangement met vertrek op 19 december € 98,- p.p. (optioneel)
• Vliegarrangement Amsterdam – München en v.v. incl. transfer € 398,- p.p. excl. ruimbagage (optioneel)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en reserveringskosten € 24,50 per factuur.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Klimaatneutraal op reis
Bij Friendship Cruises kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze cruise compenseert u uw CO2 voetafdruk door 8 bomen p.p. te doneren of een deel daarvan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarschema en excursieprogramma om nautische / organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor deze cruise bedraagt ca. 140 personen.

[/restab][/restabs]